19:00

IFK Falköping FF

Referat: Syrianska FK Lidköping - IFK Falköping FF

Avancemang i DM

En mitt-i-veckan match som till slut slutade i seger och avancemang för oss i DM. Vi åkte på onsdagskvällen till Lidköping för att spela 32-delsfinal mot Syrianska Lidköping. Det var absolut inget dåligt motstånd då många spelare i motståndarlaget tidigare spelat på en högre nivå än vad föreningen nuvarande gör.
Planen inför matchen var att samtliga uttagna spelare skulle få minst en halvleks speltid, dock blev det lite mer för de allra flesta.

IFK startade matchen bra och kunde efter redan 9 minuter göra 1-0 genom ett riktigt klassavslut av Johannes Ungh från några meter utanför straffområdet. Nästan direkt från avspark tog Josip sig fram och slog en djupledsboll fram till Carl som kunde placera in bollen för 2-0. Här gick det fort, bara sekunder efter att vi utökat våran ledning så kom anfallaren i hemmalaget i ett halvdant friläge där han träffade ribban och hans lagkamrat kunde reducera på returen. 10 minuter innan halvlek avlossade nummer 9 i Syrianska ett skott från distans som lite oturligt kunde leta sig in i mål, därmed var ställningen 2-2 i halvlek.
I halvlek gjordes de 5 tidigare planerade bytena, 2 defensiva, 2 offensiva och ett målvaktsbyte. Efter ungefär 65 minuter spelade så blev det en tilltrasslad situation som ledde till ett bra läge för Lidköpingslaget som kunde fullborda sin vändning, resultatet var nu 3-2 i underläge för IFK. Det kom dock en snabb replik bara ett par minuter efter motståndarnas ledningsmål, då Florent pressade till sig bollen och kunde lugnt och fint placera in bollen för en kvittering. Med 10 minuter kvar att spela fick vi en frispark i drömläge. Med många bra fötter att använda föll valet på Filip Gabrielsson som skickade iväg ett pressat skott som målvakten lyckades stöta ut, dock inte tillräckligt långt bort då Linus Gelang höll sig framme och kunde sätta dit ledningsmålet med högerfoten(!). Det var en fortsatt jämn match och allt såg ut att gå vägen redan efter 90 minuter. Men i slutminuterna fick Syrianska in ett inlägg i ett välfyllt straffområde och kunde få en träff med pannan och det var än en gång kryss i matchen.
Efter full tid var resultatet 4-4 och matchen gick till förlängning, där vi hade en rad chanser att kunna avgöra matchen men bollen ville tyvärr inte samma sak som våra spelare och straffläggning var att vänta.
I straffläggningen missade vi en straff och Syrianska missade dubbelt så många, vilket tillslut gav oss en seger och en plats i 16-delsfinalerna.